Ga terug
Courgette inleggen zoetzuur

Courgettes Inmaken Recept

Laten we nu met het recept aan de slag gaan. De kruiden en specerijen die je gebruikt, kun je aanpassen aan je eigen smaak en wat je beschikbaar hebt in huis. Als je bijvoorbeeld kruiden uit je eigen moestuin verzorgt, aarzel dan niet om ze toe te voegen. Dit kan voor verrassende en heerlijke smaakcombinaties zorgen!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Rust tijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • 1 Schone steriele pot met deksel
  • 1 Mes

Ingrediƫnten
  

  • 1 courgette
  • 2 takjes dille
  • 2 takjes munt
  • Schil van 1 citroen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 350 ml appelazijn
  • 350 ml water

Instructies
 

  • Begin met het doorsnijden van de courgette en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Hierdoor behoudt de courgette zijn stevige textuur. Snijd de courgette vervolgens in halve ringen.
  • Neem een steelpan en voeg water, appelazijn, suiker en zout samen. Plaats dit op een laag vuur en roer regelmatig totdat de suiker volledig is opgelost. Dit zoetzuurmengsel vormt de basis voor het inleggen van de courgette.
  • Plaats de gesneden courgettestukjes in een weckpot. Schud voorzichtig om meer courgette in de pot te krijgen. Voeg daarna de gesneden knoflook, dille, munt, peperkorrels, mosterdzaad en de citroenschil toe.
  • Giet het eerder bereide zoetzuurmengsel over de courgette in de weckpot. Zorg ervoor dat de courgette goed bedekt is. Sluit de pot goed af.
  • Laat de inmaakpot afkoelen, bij voorkeur in de koelkast. Hierdoor kunnen de smaken zich goed vermengen en ontwikkelen. Na het afkoelen is je ingelegde courgette klaar om van te genieten.

Notities

Dit heerlijke inmaakrecept is perfect om je courgettes mee te conserveren zodat je er nog lang van kan genieten, zelfs buiten het seizoen.
Trefwoord Courgette