Verwarm de oven voor tot 215 graden.
Bekleed de bakplaat royaal met bakpapier, zorg ervoor dat deze groot genoeg is om alle frietjes in een enkele laag te verspreiden.
Maak de zoete aardappelen grondig schoon om alle vuil en zand te verwijderen.
Snij de zoete aardappelen in reepjes.
Verdeel de gesneden aardappelen over de bakplaat en giet de zonnebloemolie erover.
Breng de aardappelen op smaak met een combinatie van cajun poeder, gerookt paprikapoeder, maïzena, peper en zout. Meng de kruiden zorgvuldig met de handen, zodat elke friet gelijkmatig is bedekt met de olie en kruiden.
Bak de frietjes gedurende 15 minuten. Controleer na 10 minuten hoe ver ze zijn; elke oven bakt anders en als de randen beginnen te bruinen, haal ze er dan uit. Zoete aardappelen kunnen snel te bruin worden.
Terwijl de frietjes in de oven liggen, meng je de mayonaise, sriracha en een scheutje citroensap om een smaakvolle sriracha mayo te maken.
Haal de Frietjes Uit de Oven en serveer. Laat het genieten maar beginnen!