Simpele recept voor het maken van kersenflappen
Je hebt maar 5 ingrediƫnten (6 als je zout meetelt) nodig om deze heerlijke kersenflappen te maken. Dit recept is perfect als je op zoek bent naar een lekker tussendoortje of dessert waarmee je kunt genieten van verse kersen in het zomerseizoen.

Als ik over de markt loop en een bordje verse kersen zie, kan ik het niet laten om een mandje mee te pikken. Ik eet ze vaak als tussendoortje tijdens het lezen of gewoon languit op de bank voor de tv. Maar sinds ik dit supersimpele recept heb ontdekt, bak ik ze liever weg gehuld in een goudgele deken van bladerdeeg.
Want zeg nou zelf, er gaat niets boven verse warme kersen, en dit recept helpt je om het beste uit deze vruchten te halen.
Bladerdeeg met kersenvulling
De kersenvulling speelt de hoofdrol in dit gerecht. We zullen je stap voor stap laten zien hoe je een verrukkelijke kersenvulling kunt bereiden om in het bladerdeeg te vouwen. Deze vulling zal dienen als het hart van je kersenflappen, en het zal zorgen voor die heerlijke, zoete smaak waar we allemaal van houden. Het snufje zout in de vulling zal de mooie smaken uit de ingrediƫnten naar boven halen.
Wil jij je eetgasten verrassen met een hartverwarmend dessert? Dan is dit recept je beste troef. Dus laten we aan de slag gaan met het maken van de heerlijke kersenflappen!


Porties: 4
Tijd: 30 minuten
BENNODIGDHEDEN
INGREDIĆNTEN
- 2 tl maĆÆzena
- Rasp en sap van een halve citroen
- ā kopje suiker, plus extra om te bestrooien
- 225 g kersen
- Snufje zout
- Bevroren bladerdeeg vierkantjes (voor appelflappen bijvoorbeeld)
- Optioneel: Vanilleijs
- Optioneel: 1 el rasp van Gember
BEREIDINGSWIJZE
Stap 1
Verwarm de oven voor volgens de instructies voor het bevroren bladerdeeg. Meng maĆÆzena, citroenrasp en sap, zout en een derde van het kopje suiker en eventueel gember in een kom.
Stap 2
Maak de kersen schoon, snij ze door midden en haal de pitten eruit.
Stap 3
Voeg de kersen toe aan je maĆÆzena/suikermengsel en spatel voorzichtig de kersen om tot ze helemaal bedekt zijn.
Stap 4
Leg een vierkantje bevroren bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats een deel van het kersenmengsel in het midden van het deegvierkantje en vouw de randen van het deeg eroverheen en plooi zoals nodig, zodat je een open taartje krijgt. Herhaal dit voor de rest van het kersenmengsel en bladerdeeg.
Stap 5
Maak de bovenkant nat met een kwastje gedoopt in water en bestrooi met extra suiker. Bak volgens de instructies voor het bladerdeeg; ongeveer 15 minuten op 200 graden, of tot de taartjes goudbruin zijn en het fruit zacht is.
Stap 6
Serveer de taartjes warm, eventueel met vanille-ijs indien gewenst.
Dit artikel bevat affiliatelinks.Ā