Matcha Latte Maken de Ultieme Stap voor Stap Gids

matcha kloppen

Wat is een Matcha latte

Matcha latte is een lekker drankje van matcha poeder met melk en een beetje water. Het drinken van deze smaakvolle latte is een eenvoudige manier om de voordelen van de poeder te ervaren. Matcha wordt gemaakt van fijn gemalen gedroogde theeblaadjes. Het heeft een prachtige aardse smaak met een levendige groene kleur die ontstaat door het hoge gehalte aan chlorofyl in de bladeren. De ingrediënten voor het bereiden van een matcha latte bestaat uit matcha poeder, water en melk en kan eventueel worden aangevuld met honing of suiker voor een zoete smaak. Als je stap voor stap wilt leren hoe je het maakt, dan is dit een handig recept om te volgen.

Matcha latte met havermelk maken

Is Matcha gezond?

Matcha is heel gezond. Deze unieke vorm van groene thee wordt bereid door het fijn te malen van speciaal geteelde groene theebladeren. Dit zorgt voor een felgroene poeder met een intens smaak. Matcha is beroemd om zijn gezonde eigenschappen. Het is rijk aan antioxidanten, wat helpt om het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ook heeft de thee een bloeddrukverlagend effect wat kan bijdragen aan een vermindering van het risico op een beroerte. Daarnaast heeft het een ander groot voordeel van matcha is dat het hele theeblad word gedronken in plaats van alleen het water waarin het is getrokken. Dit betekent dat je profiteren van een grotere hoeveelheid voedingsstoffen. Een van de populairste manieren om matcha te consumeren is in de vorm van een matcha latte.

Waar smaakt matcha naar?

Matcha heeft een aardse smaak met subtiele grasachtige tonen. De aardse smaak krijgt diepgang door de lichte nootachtige ondertoon. De subtiele grasachtige kant geeft een frisse balans aan de smaak. Deze combinatie creëert een unieke en uitgebalanceerde smaakbeleving die je echt moet proberen.

Wat matcha anders maakt dan traditionele groene thee is dat je het hele groene theeblad consumeert. Hierdoor wordt de smaak intenser en onderscheidt het zich als een verfijnde en veelzijdige thee.

De smaak van een matcha latte wordt beïnvloed door het type melk dat wordt gebruikt. Vaak wordt sojamelk gebruikt maar voor dit recept gebruiken we havermelk. Dit vanwege zijn neutrale smaak, waardoor de smaak van matcha beter naar voren komt. Laten we nu aan de slag gaan met het maken van een heerlijke matcha latte!

Recept voor het maken van een heerlijke Matcha Latte

Zelf een lekkere Matcha latte maken is niet zo moeilijk als dat het lijkt. Met dit recept leer je op een simpele manier matcha Latte maken!

Ingrediënten

  • 1 gram matcha ongeveer een halve thee lepel
  • 50 ml water
  • 130 ml havermelk
  • 1 tl honing

Benodigheden

  • 1 Matcha Klopper
  • 1 Theelepel
  • 1 Kommetje
  • 1 Glas
  • 1 Melkopschuimer
  • 1 steelpan klein

Bereidingswijze

Stap 1

Weeg matcha af in een kommetje en druk met de matcha klopper alle klontjes weg.

Stap 2

Kook water en laat je het afkoelen tot een temperatuur van 80 graden. Dit is de ideale temperatuur voor het zetten van matcha thee. Een hogere temperatuur maakt de matcha bitter.

Stap 3

Terwijl het water afkoelt, kun je beginnen met het voorbereiden van de melk. In een steelpannetje breng je de melk op een temperatuur van ongeveer 80 graden en maak de melk schuimig. Dit kan je doen door de melk te kloppen met een melkopschuimer.

Stap 4

Voeg het water van 80 graden toe aan de matcha poeder in het kommetje. Gebruik de matcha klopper om de poeder in een “W” beweging te kloppen tot er een schuimige textuur ontstaat. Dit duurt ongeveer 20 seconden. Zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven in de matcha.

Stap 5

Giet de schuimige melk in een glas en giet daarna de matcha thee eroverheen. Dit zorgt voor een mooie laag schuim bovenop de latte.

Stap 6

Tenslotte, roer de theelepel honing in het glas. Dit geeft de latte een extra zoete smaak. Je matcha latte is nu klaar om gedronken te worden. Proef en geniet van de unieke smaak van matcha.

Matcha Latte met Aardbei

Wil je een variatie proberen op de klassieke Matcha Latte, probeer dan ook eens de Strawberry Matcha Latte.

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten