Snel en Makkelijk Teriyakisaus Maken

Eerlijk gezegd was ik aan het twijfelen of dit recept wel geschikt was voor de website. Teriyakisaus op een platform over seizoensgebonden eten? Het komt oorspronkelijk niet eens uit Nederland.

Maar toen ik alle voor de hand liggende redenen bedacht waarom het niet op de website zou passen, bekeek ik het eens van een andere kant.

Er zijn zoveel lokale ingrediënten en soms is er weinig inspiratie om een gerecht te bedenken. En laat deze saus nu echt een uitkomst zijn voor dit soort momenten. Het is snel en makkelijk te maken. Daarnaast heb je hoogstwaarschijnlijk al de ingrediënten al in huis.

Koningsoesterzwam met zoete aardappelpuree en teriyakisaus

Recept voor het maken van Teriyakisaus

Probeer dit supersnelle en makkelijke recept voor teriyakisaus om over vrijwel al je seizoensgroenten te gieten.

Ingrediënten

  • 6 el sojasaus
  • 1,5 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl sesamolie
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 1 el maïzena
  • 2 el water
  • Optioneel: 1 tl sesamzaad

Benodigdheden

  • Steelpannetje
  • Kleine garde
  • Kommetje
  • Lepel

Bereidingswijze

Optionele stap: rooster de sesamzaadjes. Dit kan in het steelpannetje. Als ze beginnen te kleuren en je begint ze te ruiken, giet ze dan in een kommetje en leg apart voor later.

Stap 1

Giet sojasaus, bruine basterdsuiker, sesamolie en knoflookpoeder in een kleine steelpan en verwarm tot de bruine basterdsuiker is opgelost.

Stap 2

Maak een papje van 1 el maïzena en 2 el water en giet de helft hiervan in de steelpan. Roer en zet het vuur uit.

Stap 3

Als het te dik is, voeg water toe. Als het te vloeibaar is, voeg dan wat meer maïzenapap toe.

Optionele stap: garneer met sesamzaad.

Deze teriyakisaus is nu klaar.

Waar eet je Teriyakisaus bij?

Teriyakisaus is lekker om gebakken groenten in te marineren of te wokken zoals courgettes, broccoli en champignons. Ook is het lekker om te eten als smaakmaker in rijstgerechten en met noedels.

Ik heb de Teriyakisaus gebruikt in het recept voor koningsoesterzwam met zoete aardappelpuree.

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten