Wortels Uit De Oven Met Honing Recept

Geroosterde wortels uit de oven met een vleugje honing zorgt voor een smaakvol bijgerecht dat je supersnel en makkelijk kan maken. Het past bij veel vleesgerechten maar gaat ook goed samen met hummus of ander smeuïge gerechten zoals pastinaak puree.

Als ik thuis lunch, plaats ik deze wortels in de oven om te roosteren. Dit serveer ik met hummus en is bestrooid met kruiden. Hierdoor heb je in een handomdraai een voedzame lunch die je tot het avondeten verzadigd houdt.

Vandaag deel ik graag het recept voor deze smakelijke geroosterde wortels, met slechts een handvol ingrediënten, waaronder de zoete smaakmaker van honing.

Slow food wortels met peterselie geroosterd

Ingrediënten Voor Wortels Uit De Oven

  • 150 g wortels
  • Twee eetlepels honing
  • Snufje peper en zout
  • 2 takjes peterselie
  • Twee eetlepels olijfolie

Benodigdheden

  • Een ovenplaat
  • Bakpapier
  • Een schaar
  • Een theedoek

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 215 °C. Hier zorg je ervoor dat de oven op de juiste temperatuur is zodat je niet al te lang hoeft te wachten.

Stap 2: Voorbereiding van de wortels. Knip het loof van de wortels en spoel ze onder de kraan. Droog ze af met een theedoek.

Stap 3: Bekleed de ovenplaat. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel de wortels gelijkmatig over de plaat.

Stap 4: Voeg smaak toe. Giet olijfolie en honing over de wortels, besprenkel met peper en zout.

Stap 5: Husselen en bakken. Hussel de wortels door elkaar en plaats ze in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Stap 6: Genieten van het resultaat. Haal de wortels uit de oven wanneer ze mooie gouden blaren beginnen te krijgen. Leg ze op een bord en strooi er verse peterselie overheen.

Deze geroosterde wortels zijn een gezonde keuze. En aangezien wortels in Nederland van eind april tot begin december in de volle grond worden geoogst, kun je hier een groot deel van het jaar van genieten.

Wortel uit oven met tijm en boter

Ontdek zelf de heerlijke combinatie van geroosterde wortels met honing met dit recept. Wat ook lekker is, is om de peterselie te vervangen met tijm en boter gebruiken ipv olijfolie. Als de boter is gesmolten kan je ze door elkaar husselen.

Als je iets wit bakken wat lijkt op dit recept maar zonder honing erbij toe te voegen, probeer dan het recept voor gebakken pastinaak.Dit recept heeft iets weg van de wortels uit de oven maar is iets meer aardser en pastinaak is al zoet van zichzelf.

Smakelijk eten!

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten