• Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven
Seizoenseten
No Result
View All Result
  • Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven
No Result
View All Result
Seizoenseten
No Result
View All Result

Home » Blog » Yoghurt met Gekarameliseerde Nectarines en Munt

Yoghurt met Gekarameliseerde Nectarines en Munt

by seizoenseten
11 juni 2024
in Zomer recepten
0
0
Yoghurt met Nectarines en Munt
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Dit ontbijtje van yoghurt met gekarameliseerde nectarines en munt lijkt misschien op veel werk, maar dat valt reuze mee. Binnen 7 minuten heb je het gemaakt en ik laat je graag zien hoe. Het is namelijk heel simpel en een van mijn favoriete ontbijtjes voor wanneer de nectarines weer rijp zijn aan het begin van de zomer.

Yoghurt met Nectarines en Munt

Voor dit recept heb ik nectarines gebruikt die ik vroeg in het seizoen heb gekocht. Hierdoor zijn ze nog een beetje zuur, wat me op het idee bracht om ze te karameliseren. Dit bleek verrukkelijk te zijn op een bedje van yoghurt met wat blaadjes munt uit de tuin. Dit is een heerlijk fris en romig ontbijtje, dat rijkelijk aanvoelt en toch gezond is. De romigheid komt van de yoghurt en een zacht mondgevoel van de gekarameliseerde nectarines met een zoet laagje eromheen. De munt die extra frisheid toevoegt aan het gerecht. Laten we snel kijken hoe we dit ontbijtje voor je op de eettafel krijgen.

Het recept voor yoghurt met gekarameliseerde nectarines en munt

In 7 minuten kun je al een heerlijk yoghurtje met gekarameliseerde nectarine en een plukje munt maken om je dag gezond en lekker te starten. Zo kan je ervan genieten aan het einde van de lente en de hele zomer door.

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 nectarines
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 takje munt

Benodigdheden

  • Mes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • Kom
  • Eetlepel

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de nectarines doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de helften in partjes.

Stap 2

Verwarm de pan op middelhoge temperatuur. Voeg 1 eetlepel suiker toe aan de pan, leg de nectarinepartjes erin en bestrooi ze met de overige 2 eetlepels suiker.

Stap 3

Wanneer de nectarines beginnen te karamelliseren en vocht loslaten, keer de partjes om zodat beide zijden gekarameliseerd worden.

Stap 4

Schep ondertussen de Griekse yoghurt in een kom.

Stap 5

Wanneer de nectarines aan de onderkant beginnen te bruinen, keer ze nogmaals om. Zodra beide zijden mooi gekarameliseerd zijn, zijn ze klaar. Maar zorg ervoor dat ze niet aanbranden dus let er goed op.

Stap 6

Leg de gekarameliseerde nectarines op de yoghurt en garneer met een paar blaadjes munt.

En voilà, een mooi en voedzaam ontbijtje om je dag mee te beginnen. Geniet ervan!

Yoghurt met Gekarameliseerde Nectarines en Munt

Variaties op Yoghurt met Gekarameliseerde Nectarines en Munt

Dit recept is van zichzelf al heel lekker, maar mocht je dit gerecht willen aanpassen dan zijn hier een aantal manieren hoe:

  • Voeg een handvol granola toe voor een knapperige textuur.
  • Probeer honing in plaats van suiker voor een net iets andere smaak
  • Wissel de nectarines af met andere seizoensfruit zoals perziken of pruimen.

Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai een licht ontbijtje dat perfect is voor het einde van de lente en de hele zomer.

Wil je een ander recept met steenfruit proberen, kijk dan ook eens naar dit recept voor kersenflappen.

Eet smakelijk!

Tags: MuntNectarineRecepten
Previous Post

Geroosterde Venkel met Balsamico

Next Post

Aspergesoep maken van schillen

seizoenseten

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Next Post
Aspergesoep met Zalm

Aspergesoep maken van schillen

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Newsletter

Popular

  • Amsterdamse uien inmaken

    Amsterdamse Uien Inmaken

    113 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Aardbeiencompote maken + 5 manieren om het te gebruiken

    8 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Koolrabi inmaken

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Beginnen met koken: palmkool (cavolo nero) bereiden

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Koningsoesterzwam bakken

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Pastinaaksoep met Prei

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Privacybeleid
  • Over Seizoenseten
  • Contact
  • Pinterest
Stuur ons een e-mail: seizoenseten@gmail.com

© 2024 Seizoenseten

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven

© 2024 Seizoenseten