Geroosterde venkel is een heerlijk en eenvoudig bijgerecht dat binnen no-time op tafel staat. Venkel heeft een unieke, anijsachtige smaak die perfect combineert met de rijke en zoetzure tonen van balsamicoazijn. Dit gerecht is ideaal om te serveren bij hoofdgerechten zoals pasta en ovenschotels of als de “G” in AVG’tje. Het is een smaakvolle aanvulling op je maaltijd en vandaag leren we je graag hoe je dit heerlijke bijgerecht maakt. Want het is gemakkelijk te maken en biedt een verrassende smaakervaring die je zeker zult waarderen.
Geroosterde venkel in de zomer
Venkel is in het seizoen van juni tot en met oktober dus ideaal om in de zomer van te genieten!
Recept voor Geroosterde Venkel
Ontdek hoe je eenvoudig geroosterde venkel maakt met balsamico voor een uniek bijgerecht. Deze venkel heeft een heerlijke anijsachtige smaak die perfect samengaat met de rijke tonen van balsamicoazijn. Binnen 15 minuten klaar en ideaal bij diverse hoofdgerechten.
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Mes
- Snijplank
- Knoflookpers
- Kom
Ingrediënten
- 1 hele venkel
- Peper en zout
- 1 teen knoflook
- Aceto balsamico
- Olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C.
Stap 2
Snijd de venkel in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Leg de plakjes in een kom.
Stap 3
Pers de knoflook uit met een knoflookpers en verdeel de knoflook over de venkelplakjes.
Stap 4
Giet ongeveer twee eetlepels olijfolie over de venkel en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Stap 5
Meng alles goed door elkaar zodat de knoflook, olijfolie, peper en zout gelijkmatig verdeeld zijn over de venkel.
Stap 6
Plaats de venkel op de bakplaat en zet deze in het midden van de oven. Rooster de venkel gedurende 15 minuten.
Stap 7
Afhankelijk van de dikte van de venkel zijn ze eerder of later klaar. dus prik na 10 minuten met de vork in de venkel . Wanneer de vork er makkelijk doorheen gaat is de venkel klaar.
Serveer de geroosterde venkel op een mooi plat bord en geniet van dit heerlijke, aromatische bijgerecht.
Tips voor Variaties
We hebben dit keer venkel gemaakt met balsamico maar je kan er ook een andere smaak een toevoegen:
- Probeer een scheutje citroensap over de venkel voor een frisse twist.
- Garneer met versgehakte kruiden zoals peterselie of dille voor extra smaak en kleur.
- Voeg een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe voor een extra hartige smaak.
Met dit eenvoudige recept maak je een bijgerecht dat niet alleen lekker is, maar ook je tafel opfleurt met zijn unieke smaak en presentatie.
Is het winter en wil je graag een wintergroente roosteren, dan is het recept voor geroosterde aardpeer misschien wel iets voor jou.
Bon appétit!