Makkelijk Zoete Aardappelpuree Maken

Zoete aardappelpuree kennen we allemaal, maar wat net zo lekker is, en een stuk fellere van kleur is zoete aardappelpuree.

Het maken van deze puree is super eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt ik een krap uurtje en een oven. Dus als je ze meteen in de oven doet, kan je in de tussentijd de rest van je maaltje bereiden. Het resultaat is een heerlijk zijdezachte en romige puree.

Zoete aardappelpuree

Zoete Aardappelpuree combineren

Als je eenmaal de zoete aardappelpuree hebt gemaakt, gaat het uitstekend samen met wildgerechten en stoofpotjes. Daarnaast is het goed te combineren met spinazie, broccoli, rucola, pesto, groene asperges, paddenstoelen, ui, tijm en peterselie.

Wij hebben zoete aardappelpuree gecombineerd met koningsoesterzwammen en teriyakisaus. Dit fotogenieke gerecht is zeker een kijkje waard.

Recept voor Zoete Aardappelpuree

Met slechts 3 ingrediënten, een oven, staafmixer en een uurtje tijd, maak je heel eenvoudig zoete aardappelpuree. Het fijne is dat terwijl de aardappelen in de oven zitten, je de rest van je gerecht kunt bereiden.

Ingrediënten

  • Twee zoete aardappelen
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Rooster
  • Lepel
  • Staafmixer

Bereidingswijze

Stap 1

Begin met het voorverwarmen van de oven naar 200°C.

Stap 2

Neem vervolgens de zoete aardappelen en gebruik een vork om een aantal gaatjes in de schil te prikken.

Stap 3

Wikkel de zoete aardappelen stevig in aluminiumfolie om ze te beschermen tegen direct contact met de hitte van de oven. Plaats ze daarna op een rooster in het midden van de oven en laat ze daar gedurende 50 minuten rustig bakken.

Stap 4

Na ongeveer 45 minuten is het tijd om te controleren of de zoete aardappelen gaar zijn. Gebruik hiervoor een vork om in de aardappelen te prikken. Als de vork gemakkelijk door het vruchtvlees glijdt zonder weerstand te voelen, zijn de zoete aardappelen klaar om gepureerd te worden.

Stap 5

Haal de zoete aardappelen voorzichtig uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voordat je verder gaat. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en snijd de zoete aardappelen doormidden. Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te scheppen en doe dit in een bakje met een platte bodem en hoge randen.

Stap 6

Voeg nu een snufje peper en zout toe en gebruik een staafmixer om de zoete aardappelen te pureren tot een zijdezachte en romige massa.

Als het helemaal klaar is, serveer je het op jouw gewenste manier. In een schaaltje of direct op het bord. Je kunt het opfleuren met wat groene kruiden indien gewenst. Geniet van deze heerlijke zoete aardappelpuree!

Zoete aardappelen

Wil je ze liever op een andere manier bereiden? Probeer dan ook deze recepten uit:

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten