Zelfgemaakte Pittige Courgettesoep met Kerrie

courgettesoep met kerrie

Oogsten van verse courgettes

Als iemand die geniet van verse en seizoensgebonden ingrediënten, is het altijd een leuk moment om courgettes te oogsten. Gewapend met een mesje, begeef ik me naar de moestuin om de perfect rijpe courgettes te plukken. De courgettes die ik selecteer, verwerk ik meestal dezelfde dag nog. Dit keer voor de pittige courgettesoep.

Pittige kerrie courgettesoep

Deze veelzijdige groente biedt talloze mogelijkheden in de keuken, maar vandaag kies ik voor een van mijn favoriete recepten: een pittige kerrie courgettesoep. De subtiele smaak van de courgette combineert prachtig met de exotische kruiden en het vleugje pit van kerrie, waardoor de soep een heerlijke diepte krijgt. De chiliknoflook olie die we erbij gaan maken, zorgt voor een lekkere crunch.

Pittige Vegan courgettesoep

Wat deze courgettesoep extra bijzonder maakt, is dat het volledig veganistisch is. Er komt geen room, boter of andere dierlijke producten aan te pas. Hierdoor is het toegankelijk voor iedereen, ongeacht hun voedingsvoorkeuren. Ik wil graag laten zien dat plantaardig koken net zo smakelijk kan zijn als traditionele recepten. Met de juiste combinatie van ingrediënten en kruiden creëren we een heerlijk gerecht dat goed is voor ons lichaam en de planeet.

Courgette seizoen

Er gaat niets boven het koken van verse groenten uit eigen tuin. Om zelf geoogste courgettes te kunnen gebruiken in mijn pittige kerrie courgettesoep, maak ik deze soep bijna alleen het courgette seizoen. Het oogstseizoen voor courgettes loopt van juli tot september. De rijke smaak van de verse courgettes komt volledig tot zijn recht in dit overheerlijke gerecht.

De soep is gegarneerd met zelfgemaakte chili-knoflook olie.

Pittige courgettesoep met kerrie maken

Het maken van een pittige courgettesoep met kerrie is net zo eenvoudig als het heerlijk is. Volg de stappen en voordat je het weet geniet je van een kom verwarmende, zelfgemaakte courgettesoep met een pittig tintje!

Ingrediënten  

  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 2 el zonnenbloem olie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma poeder
  • 1/2 tl komijnzaad gemaken
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 3 courgettes in blokjes
  • 1 liter paddenstoelenbouillon of groentebouillon
  • 1 scheutje Chili olie of knoflookolie
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 2 tl chilivlokken

Benodigdheden

  • 1 pan
  • 1 mes
  • 1 snijplank
  • 1 staafmixer

Bereidingswijze 

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.

Stap 2

Voeg het kerriepoeder, kurkuma, zwarte peper, gemalen komijn, chili vlokken en zout toe aan de pan. Roer goed zodat de specerijen zich verspreiden en een heerlijk aroma afgeven.

Stap 3

Voeg de blokjes paprika en courgette toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten mee, zodat ze iets zachter worden.

Stap 4

Blus het geheel af met 1 liter paddenstoelenbouillon (of groentebouillon). Breng het aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten sudderen met de deksel op de pan, zodat alle smaken goed kunnen mengen.

Stap 5

Haal de pan van het vuur en pureer de courgettesoep met behulp van een staafmixer tot een gladde en romige textuur.

Stap 6

Serveer de pittige courgettesoep in kommen en garneer met een scheutje chili olie. Als je van extra pit houdt, voeg dan nog wat chili olie toe.

Geniet van de Smaak van Vers Geoogste Courgettes

Het oogsten van verse courgettes biedt een geweldige kans om smaakvolle gerechten met deze veelzijdige groente te creëren. Onze pittige kerrie courgettesoep is hier een prachtig voorbeeld van.

Het feit dat dit recept volledig veganistisch is, maakt het nog toegankelijker en milieuvriendelijker. Dus, tijdens het courgette seizoen, nodig ik je graag uit om van deze heerlijke soep te genieten.

En voor degenen die sowieso van soep houden, hebben we een heerlijke tomaten groenten soep recept op onze website om te bekijken. Blijf genieten van seizoensgebonden eten en blijf experimenteren in de verskeuken!

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten