• Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven
Seizoenseten
No Result
View All Result
  • Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven
No Result
View All Result
Seizoenseten
No Result
View All Result

Home » Blog » Koolrabi inmaken

Koolrabi inmaken

by seizoenseten
21 februari 2025
in Zomer recepten
0
0
Koolrabi Inmaken
0
SHARES
651
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Koolrabi inmaken is een leuke en makkelijke manier om deze groente te bewaren. Verrijk de zoetzure smaak aan zoals in mijn recept met deze kruiden en specerijen of pas het aan naar eigen smaak. Klinkt goed? Laten we beginnen met het bereiden van deze prachtige, vergeten groente!

Vergeten groenten: koolrabi

Paarse Koolrabi in de moestuin

Er wordt niet vaak geschreven over koolrabi, en dat is zonde want deze lekkere groente verdient onze aandacht. Koolrabi, een lid van de koolfamilie, kan worden geoogst van juni tot oktober in de buitenlucht en uit de kas van november tot midden januari. Dit gewas is te vinden op boerenmarkten, in lokale moestuinen en CSA’s.

Het leuke aan deze kool vind ik de unieke uitstraling en een net zo bijzondere smaak. Met zijn bolvormige voorkomen waaruit lange stelen met bladeren uitkomen, lijkt het een beetje een buitenaards object. Misschien wel een beetje intimiderend voor sommigen. Toch is het een makkelijke plant om te bereiden. In dit recept gebruiken we een paarse variant maar je kan ook de groene variant gebruiken

Waar smaakt koolrabi naar

Koolrabi heeft een milde, frisse smaak die doet denken aan een combinatie van broccoli en radijs, met een vleugje selderij. Het is rijk aan voedingsstoffen, waaronder magnesium, vezels en antioxidanten. Bovendien is het een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid, van rauw in salades tot gestoomd, gebakken, of zoals we vandaag zullen ontdekken, ingemaakt met smaakvolle specerijen.

Recept: Koolrabi inmaken

Het inmaken van koolrabi is een geweldige manier om deze groente te bewaren en van de heerlijke smaak te genieten, zelfs als het seizoen voorbij is. De zoetzure smaak geeft een heerlijke toevoeging aan je maaltijden en kan worden gebruikt als bijgerecht of in salades. Ga aan de slag met koolrabi en leer hoe je deze knapperige groente kunt inmaken voor langdurig eetplezier.

Benodigdheden

  • Mes
  • Snijplank van Hout
  • Steelpannetje, 16cm
  • Glazenpot met Deksel, 350ml

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 kopje witte azijn
  • 1 kopje water extra indien nodig
  • 1/2 kopje suiker
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1/2 theelepel venkelzaadjes
  • 1 theelepel peperkorrels

    Bereidingswijze

    Stap 1

    Maak het glas en deksel grondig schoon en steriliseer ze door ze een paar minuten in kokend water te dompelen.

    Stap 2

    Schil de koolrabi’s en snijd ze in reepjes.

    Stap 3

    In een middelgrote pan giet je de witte azijn, water en suiker. Breng het mengsel aan de kook en laat het sudderen tot de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.

    Stap 4

    In de glazen pot leg je de gesneden koolrabi, mosterdzaadjes, peperkorrels en venkelzaadjes. Vul de gesteriliseerde glazen potten met de ingemaakte koolrabi en giet de vloeistof eroverheen. Zorg ervoor dat de koolrabi volledig bedekt is, zo niet, voeg een beetje water toe. Sluit de pot goed af met de deksels en draai hem vervolgens om.

    Stap 5

    Eenmaal afgekoeld laat je de ingemaakte koolrabi minstens 24 uur in de koelkast staan. Hierdoor hebben de smaken tijd om zich te ontwikkelen.

    Koolrabi Inmaken
    Koolrabi Inmaken

     

    Serveer je ingemaakte koolrabi als bijgerecht bij verschillende gerechten, zoals salades of sandwiches.

    Als je graag meer wilt lezen over het inmaken van groenten, hebben we ook een fantastisch recept voor het inmaken van Rode Bieten en het inmaken van Amsterdamse uien die je niet wilt missen.

    Dit artikel bevat affiliatelinks. 

    Tags: inmakenKoolrabi
    Previous Post

    Zelf Pesto Maken en Bewaren

    Next Post

    Kersenflappen maken

    seizoenseten

    seizoenseten

    Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

    Next Post
    kersenflappen maken

    Kersenflappen maken

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Newsletter

    Popular

    • Amsterdamse uien inmaken

      Amsterdamse Uien Inmaken

      113 shares
      Share 0 Tweet 0
    • Aardbeiencompote maken + 5 manieren om het te gebruiken

      8 shares
      Share 0 Tweet 0
    • Koolrabi inmaken

      0 shares
      Share 0 Tweet 0
    • Beginnen met koken: palmkool (cavolo nero) bereiden

      0 shares
      Share 0 Tweet 0
    • Koningsoesterzwam bakken

      0 shares
      Share 0 Tweet 0
    • Pastinaaksoep met Prei

      0 shares
      Share 0 Tweet 0
    • Privacybeleid
    • Over Seizoenseten
    • Contact
    • Pinterest
    Stuur ons een e-mail: seizoenseten@gmail.com

    © 2024 Seizoenseten

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In
    No Result
    View All Result
    • Home
    • Basisrecepten & Tips
    • Groenten & Fruit kalender
    • Seizoensrecepten
      • Winter recepten
      • Lente recepten
      • Zomer recepten
      • Herfstrecepten
    • Duurzaam leven

    © 2024 Seizoenseten