Vegetarisch Orzo Recept

In het Nederlands klimaat is het voorjaar en de zomer het seizoen om groene asperges te oogsten. Van ongeveer april tot juni kunnen we genieten van deze smaakvolle groente. Een handig ezelsbruggetje helpt ons herinneren wanneer het tijd is om groene asperges te oogsten: “Als de lentebloemen bloeien en de zomerzon schijnt, is het groene asperges tijd.” Met deze gedachte in ons achterhoofd gaan we aan de slag met een vegetarisch orzo recept met groene asperges.

Een smakelijk vegetarisch orzo recept in één pan.

Bereid een vegetarische eenpans orzo gerecht met dit eenvoudige en smaakvolle recept. Hierdoor kun je met slechts één pan genieten van een smaakvol gerecht boordevol verse ingrediënten en voedzame orzo-pasta.

Hoe kook je orzo?

Om de orzo perfect te koken, volg je deze eenvoudige stappen. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg een snufje zout en een blokje groentebouillon toe voor extra smaak. Vervolgens kook je de orzo tussen de 10-15 minuten (afhankelijk van het merk) tot het al dente is. Je kan het beste na 10 minuten beginnen met proeven tot je merkt dat de orzo klaar is om af te gieten. Na het afgieten is het zaak dat je de orzo meteen verwerkt. Wanneer je dat niet doet, plakken ze aan elkaar. Om dit te voorkomen kan je na het afgieten beetje olie er doorheen gieten om plakken te voorkomen.

Het orzo recept

Ontdek de mogelijkheden van dit vegetarisch orzo recept. Combineer de gekookte orzo met een scala aan heerlijke ingrediënten zoals groene asperges, paprika en andere verse groenten naar keuze. Voeg een smakelijke groene pesto toe voor extra smaak. Maak het gerecht af met een vleugje citroensap voor een verfrissende twist en rasp er Parmezaanse kaas overheen voor extra diepgang. Met dit veelzijdige orzo-recept zet je snel en gemakkelijk een smakelijke maaltijd op tafel, en het enige wat je hoeft schoon te maken is de pan.

Vegetarisch Orzo Recept

Porties: 4

Tijd: 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • 50 gram groene pesto
  • 200 gram groene asperges
  • 300 gram orzo
  • 1 blokje groentebouillon
  • Sap van een halve citroen
  • 1 gele paprika
  • 1/3 komkommer
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 10 gram Dille

BEREIDINGSWIJZE

Stap 1

Blancheer de groene asperges ze in een pan met water en een handje zout. Haal ze eruit met een schuimspatel. Laat ze vervolgens uitlekken en snij ze in stukjes.

Stap 2

In dezelfde pan voeg een bouillonblokje toe en kook de orzo in ruim kokend water ongeveer 10 minuten tot ze al dente zijn. Bij het afgieten bewaar je een kopje van het kookvocht.

Stap 3

Snijd ondertussen de gele paprika in blokjes en verwijder de zaadjes. Snijd ook de komkommer in blokjes, waarbij je de zaadjes en het witte gedeelte verwijdert. Hak de dille grof.

Stap 4

Meng de pesto en het sap van een halve citroen door de gekookte orzo. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.

Stap 5

Voeg de geblancheerde groene asperges, paprika, komkommer en de helft van de dille toe aan de orzo. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper.

Stap 6

Serveer de vegetarische orzo op een bord en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en garneer met dille.

Meer recepten zoals Pesto Eggs bij Seizoenseten

Dit was het recept. Heel simpel en lekker. Wil je meer pesto recepten proberen? Of zelf pesto leren maken? Neem dan eens een kijkje bij de volgende recepten:

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten