Pasta Pesto met Koningsoesterzwam

Wil je snel en makkelijk eten maar wil je niet inleveren op versheid en kwaliteit? Look no further. Voor iedereen die op zoek is naar een snelle maar smaakvolle maaltijd, biedt dit vegetarische pastagerecht met koningsoesterzwam de perfecte uitkomst.

Dit vegetarisch pasta pesto gerecht met koningsoesterzwam is ideaal voor doordeweekse avonden omdat je het zo snel kan maken.

Pasta pesto met koningsoesterzwam

Recept: Pasta Pesto met Koningsoesterzwam

Dit recept heb je zo op tafel gezet en is lekker voedzaam en vullend. Je kan zelf een potje pesto kopen, dan ben je ook zo klaar maar hoe leuk is het om binnen 5 minuten een pesto’tje te draaien?

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200g rigatoni pasta
  • 2 koningsoesterzwammen
  • Klontje boter
  • 50 ml kookroom
  • 1 el olijfolie
  • 40g rucola
  • 4 walnoten
  • 50g Parmigiano Reggiano
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van een halve citroen (eventueel ook de rasp)
  • 50 ml olijfolie voor de pesto
  • Snufje zout voor de pesto en in het pastawater

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Keukenmachine
  • Spatel
  • Mes
  • Snijplank
  • Klein kommetje

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een ruime pan met water op het vuur en breng het aan de kook voor de pasta. Voeg een schuit zout toe aan het pastawater.

Stap 2

Snijd de koningsoesterzwam in gelijkmatige plakjes in de lengte met een scherp mes van ongeveer een halve centimeter dikte.

Stap 3

Doe de walnoten, knoflook, Parmigiano Reggiano en een snufje zout in de keukenmachine. Maal de ingrediënten tot ze fijn zijn en een kruimelige textuur hebben.

Stap 4

Voeg de verse rucola toe aan de keukenmachine met de andere ingrediënten en maal alles samen tot een smeuïge pesto ontstaat.

De rucola zal een frisse en kruidige smaak en mooie kleur toevoegen aan de pesto.

Stap 5

Pers het sap van een halve citroen uit boven een klein kommetje en verwijder eventuele zaden. Voeg de helft van het citroensap toe aan de pesto in de keukenmachine. De ander helft bewaar je om later eventueel de smaak van de pesto bij te stellen.

Stap 6

Terwijl de keukenmachine draait, voeg je langzaam de olijfolie toe tot het de gewenste consistentie is bereikt.

Stap 7

Proef de pesto en breng indien nodig op smaak met extra zout, citroensap of kaas. Pas de smaak aan naar jouw voorkeur.

Stap 8

Verhit een klontje boter en een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes koningsoesterzwam aan beide kanten goudbruin en knapperig, ongeveer 3 minuten per kant.

Stap 9

Zodra de koningsoesterzwammen mooi goudbruin zijn gekleurd, verplaats je ze naar een apart bord om warm te houden terwijl je de pasta klaarmaakt.

Stap 10

Als de koekenpan leeg is, giet je een kopje pastawater in de pan samen met een klontje boter. Voeg de bereide pesto toe aan het pastawater en roer goed door elkaar. Voeg ook de kookroom toe.

Stap 11

Giet de pasta af zodra deze al dente is en voeg deze toe aan de koekenpan met de pesto. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta volledig bedekt is met de pestosaus.

Stap 12

Serveer de pasta direct op borden en garneer het met de gebakken koningsoesterzwammen. Voeg eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas toe en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Pasta pesto en gebakken koningsoesterzwam

Meer Recepten Ontdekken bij Seizoenseten

Wil je een ander gerecht proberen met koningsoesterzwam in de hoofdrol? Probeer dan ook eens het gerecht met zoete aardappelpuree, teriyakisaus en koningsoesterzwam.

Verder hebben we ook veel andere pesto recepten zoals hieronder:

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten