Vegetarische Pasta Pesto met Burrata

Een van mijn favoriete gerechten is deze Vegetarische Pasta Pesto. Wat het zo geweldig maakt, is dat zelfs als je de pesto zelf maakt, het nog steeds een snel en gemakkelijk gerecht is dat je op een doordeweekse dag kunt bereiden.

Pasta Pesto Vegetarisch en met burrata en veldsla.

Pasta pesto heeft niet alleen mijn hart veroverd, maar ook dat van velen. Het heeft die klassieke frisse, nootachtige smaak die vrijwel iedereen lust. Bovendien is dit een van de beste opties als je snel een heerlijke verse maaltijd op tafel wilt zetten.

Is pasta pesto goed voor je?

Veel mensen vragen zich af of pasta pesto wel gezond is, omdat het immers pasta is. Het antwoord is geruststellend. Pasta pesto kan, mits met mate wordt gegeten, deel uitmaken van een gezond dieet. De hoofdingrediënten zijn basilicum, olijfolie, pijnboompitten, citroen, Parmezaanse kaas en knoflook. Basilicum zit boordevol vitamines en antioxidanten, terwijl olijfolie jou voedt met gezonde vetten.

Pijnboompitten voegen vitamines en vele vezels toe, en Parmezaanse kaas zorgt voor mineralen en een lekker hartige smaak. Dus, geniet met een gerust hart van deze smaakvolle pasta, maar wel met mate.

Welke pasta wordt er gegeten met pesto?

Nu we hebben vastgesteld dat pasta pesto een redelijk gezonde optie is, laten we eens kijken naar de keuze van pasta. Hoewel je in principe elke pastavorm kunt gebruiken, zijn sommige opties beter geschikt dan andere. De klassieke keuze is Trofie, dit zijn met de hand gerolde korte pasta slierten. Maar penne, farfalle (vlindervormige pasta) of fusilli kunnen ook goed werken. Het belangrijkste is dat de pasta de pesto goed kan vasthouden. Daarom kies ik zelf graag voor kleine schelpjes.

Kan je pesto warm maken?

Dit is een cruciale vraag om te beantwoorden voordat we beginnen met koken. Pesto is een saus op basis van verse basilicum, knoflook, kaas, noten en olijfolie. De frisse smaak van pesto komt het best tot zijn recht wanneer het rauw wordt gegeten. In dit recept voegen we daarom de pesto als allerlaatste toe aan de gekookte en afgegoten pasta. Hierdoor behouden we die heerlijke, heldere smaak die pesto zo kenmerkt zonder dat je eten ijskoud is. Je moet het wel meteen opdienen.

Nu we deze belangrijke vragen hebben beantwoord, staat niets ons meer in de weg om goed geïnformeerd de Vegetarische Pasta Pesto te maken. We laten je zien hoe je zelfgemaakte pesto maakt en hoe je deze combineert met de perfect gekookte pasta. Om het feestmaal helemaal af te maken, voegen we een romige Burrata toe. Als je dat niet standaard in huis hebt, is Mozzarella ook helemaal prima. Laten we beginnen met de ingrediënten die je nodig hebt.

Pasta Pesto Vega

Porties: 4

Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram pasta (kies je favoriete vorm)
  • 30 gram verse basilicumblaadjes
  • 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 kopje extra vierge olijfolie
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 75 gram veldsla of rucola
  • Extra Parmezaanse kaas voor garnering
  • 250 gram champignons
  • Optioneel: Burrata
  • Optioneel: Aceto balsamico di Modena (traditionele balsamico)

Benodigdheden

  • Een keukenmachine of een vijzel
  • Een snijplank
  • Een mes
  • Een pannenlikker of lepel
  • Een grote pan
  • Een kopje
  • Een koekenpan
  • Een zeef
  • Een serveerschaal

Nu we alle benodigdheden hebben, gaan we stap voor stap door het proces om deze heerlijke pasta pesto met burrata te maken. Bereid je voor op een culinair avontuur dat je gasten zal verrassen.

Stap 1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn.

Stap 2

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.

Stap 3

Snijd de champignons in plakjes en bak ze met een klontje boter tot ze gaar zijn. Zet daarna het vuur uit.

Stap 4

Voeg de pasta toe aan de grote pan met water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Ondertussen hebben we tijd om de pesto te voorbereiden.

Stap 5: Zelfgemaakte Pesto Bereiden

Neem je keukenmachine of vijzel en voeg de volgende ingrediënten toe:

  • Basilicumblaadjes
  • Pijnboompitten
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Parmezaanse kaas
  • Zout en zwarte peper

Pulseer of stamp de ingrediënten tot je een gladde, groene pesto hebt. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.

Stap 6

Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater.

Stap 7

Voeg de pesto toe aan de gekookte en afgegoten pasta en champignons. Hussel alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookwater toe om de pesto wat dunner te maken als dat nodig is. Zorg ervoor dat de pasta en champignons gelijkmatig zijn bedekt met de pesto.

Stap 8

Houd je van een romigere pasta, leg dan een Burrata bovenop de pasta. Snijd voorzichtig de Burrata open, zodat de romige binnenkant zich vermengt met de pasta.

Stap 9

Garneer de pasta met wat extra vers geraspte Parmezaanse kaas en voeg rucola of veldsla toe voor een frisse toets. Als je wilt, druppel dan wat Aceto balsamico di Modena over de pasta voor extra smaak.

Serveer de pasta pesto direct, terwijl deze nog warm is. De combinatie van de warme pasta en de romige Burrata (of Mozzarella) is onweerstaanbaar.

Geniet van je Maaltijd

Nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke vegetarische pasta pesto met romige Burrata. De smaken van de verse basilicum, de geroosterde pijnboompitten en de romige Burrata zullen je niet teleurstellen. Vooral als je wat druppels Aceto balsamico di Modena toevoegt. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, althans, dat was zo in mijn geval.

Mocht je nog niet zijn uitgegeten, dan kan je op onze website kan je ook een recept vinden met pesto in de hoofdrol zoals de recepten hieronder:

Geniet van je maaltijd en deel deze smaakvolle ervaring met vrienden en familie.

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten