Simpele Spaghetti in Tomatensaus

Met deze zomerse simpele spaghetti in tomatensaus maak je iedereen blij! Jezelf, want het is heel makkelijk om te maken, en eventuele ‘mee-eters’ want die gaan hier zeker van smullen! Voor dit recept hoef je nauwelijks iets te snijden, want de keukenmachine doet het meeste van het werk. Ideaal dus voor een doordeweekse dag wanneer je al een hele werkdag erop hebt zitten.

Makkelijke spaghetti

Wat dit gerecht lekker maakt zijn de verse tomaten, die je in de zomer in overvloed hebt, mits je ze hebt geplant. Anders zijn ze wel te koop bij de lokale groenteboer of op de markt. Dit in combinatie met een frisse salade maakt het een complete en redelijk lichte maaltijd om de avond mee in te luiden.

Recept voor simpele spaghetti in tomatensaus

Dit recept is voor 2 grote eters of 3 gemiddelde eters. Ik eet vaak samen met mijn vriend, hij is een grote eter. Dus als we wat overhouden, eet ik het de dag erna of vries ik in voor een warme lunch.

Ingrediënten voor drie personen

  • Een gele ui
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • Een theelepel gedroogde chilivlokken
  • 500 gram tomaten
  • 300 g spaghetti
  • Drie takjes basilicum plus extra voor garnering
  • Snuf peper en zout
  • 25 gram Parmezaanse kaas

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Een mes
  • Een snijplank
  • Koekenpan
  • Een kookpan

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een pan met water op voor de spaghetti. Strooi er flink wat zout in en houd de deksel op de pan. Vervolgens was je de tomaten.

Stap 2

Schil de ui, snij in vieren en plaats in de keukenmachine. Pulseer tot het fijn gehakt is.

Stap 3

Verwarm de koekenpan met olie en boter erin. Plaats de gesnipperde ui erin en fruit aan. Voeg de chilivlokken toe.

Stap 4

Vermaal in dezelfde keukenmachine de tomaten tot een pulp.

Stap 5

Als de uien zacht beginnen te worden, giet je de tomatenpulp in de pan.

Stap 6

Laat het borrelen en het vocht verdampen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg de basilicumtakjes toe.

Stap 7

Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en giet deze 2 minuten voordat ze gaar zijn af. Vang een kopje pastawater op tijdens het afgieten.

Stap 8

Haal de basilicumtakjes eruit en voeg de pasta toe en het pastawater. Laat het verdampen tot de juiste consistentie, ongeveer 3 minuten.

Nu is de pasta klaar om op te dienen!

Dit doe je door er Parmezaanse kaas op te raspen en te garneren met basilicumblaadjes.

spaghetti met sla in tomatensaus

Spaghetti bewaren

Wil je de spaghetti in tomatensaus bewaren? Dan kan dat op 2 manieren. Je kunt het invriezen of kort bewaren in de koelkast.

Spaghetti bewaren in de koelkast

Verplaats de spaghetti in tomatensaus naar de plastic bakjes met een luchtdichte deksel. Het is maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. Daarna is het echt de bedoeling dat je het niet meer eet, omdat je er anders erg ziek van kan worden.

Spaghetti bewaren in de vriezer

Als je de spaghetti langer wilt bewaren dan 2 dagen, raad ik je aan om het in te vriezen. Dit kan in een plastic bak met een luchtdicht deksel, maar ik stop ze graag in vershoudbakjes die vriezer- en ovenbestendig zijn. Vervolgens strooi je er een laagje Parmezaanse kaas of oude kaas overheen, plaats je de deksel erop en bewaar je ze in de vriezer tot maximaal 2 maanden.

Wanneer je het wilt eten, haal je het in de ochtend uit de vriezer en plaats je het in de koelkast om te ontdooien. Tegen de avond is het ontdooid, verwarm je de oven op 200 graden Celsius en plaats je het in de oven voor 20 à 25 minuten. Ondertussen maak je er een salade bij en heb je een heerlijk ovengerecht!

Een recept voor als je nog tomaten over hebt.

Hou je van tomaten of heb je veel tomaten geoogst? Dan hebben we er nog een lekkere tomatengroentesoep voor je ter inspiratie.

Dit artikel bevat affiliatelinks

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten