Simpel Pesto Eggs Oftewel, Pesto-Eieren Maken

Normaal gesproken ben ik niet zo van de trends maar ik heb de Pesto Eggs geprobeerd en ze zijn zo simpel en lekker dat ik deze niet kan laten liggen.

Pesto eggs in pan

Als je Seizoenseten vaker bezoekt, zul je opmerken dat we veel recepten delen voor pesto. En dat is niet zonder reden, want pesto of een veriant daarop kan je maken met veel verschillende groene bladgroenten en kruiden. Hierdoor kan je met een recept diverse gerechten maken, waaronder deze verrukkelijke pesto-eieren.

Pesto-eieren zijn in een oogopslag gemaakt. Daarom zijn ze ideaal als hartig ontbijt of snelle warme lunch. Je kunt ze maken met slechts 2 ingrediënten: pesto en ei. Daarnaast kun je, als je wilt, nog meer ingrediënten toevoegen, zoals desembrood en chilivlokken of iets vettigs zoals kaas, zalm of avocado.

Wij zoeken onze ingrediënten waar mogelijk dicht bij huis. Daarom kiezen we in dit recept voor zelfgemaakte pesto, eieren en desembrood.

Pesto eggs doorbakken

Recept: Pesto Eggs

Leer heerlijke pesto-eieren maken met dit mega eenvoudige recept. Ontdek hoe je pesto combineert met eieren voor een smaakvol en voedzaam gerecht. Ideaal om te eten als snel ontbijt of warme lunch!

Ingrediënten

  • 1 tl zelfgemaakte pesto of uit een potje
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes wit desembrood
  • Optioneel: chilivlokken

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Spatel
  • Optioneel: deksel

Bereidingswijze

Stap 1

Schep een theelepel pesto in een koekenpan en zet het vuur op middelhoog vuur. Laat de pesto langzaam opwarmen.

Stap 2

Wanneer de pesto wat meer vloeibaar wordt en begint te sissen, verdeel je deze gelijkmatig over de oppervlakte van de pan. Kantel hiervoor de pan lichtjes naar links en rechts.

Stap 3

Breek voorzichtig twee eieren in de pan, rechtstreeks bovenop de pesto. Als je wilt dat de eieren wat meer gaar zijn, zoals op de foto, dek dan de pan af met een deksel.

Hierdoor worden de eieren gestoomd en krijgen ze een zachtere textuur. Als je liever spiegeleieren hebt met een zachte dooier, laat dan de deksel eraf.

Stap 4

Laat de eieren bakken tot de randen stevig zijn en de dooiers nog lichtjes trillen. Gebruik een spatel om de eieren voorzichtig van de bodem van de pan los te maken. Schep de eieren vervolgens voorzichtig op een bord met behulp van de spatel.

Optionele Stap

Als je wat extra pit wilt toevoegen aan de pesto-eieren, strooi dan wat chilivlokken over de eieren voordat je ze serveert.

Meer recepten zoals Pesto Eggs bij Seizoenseten

Dit was het recept. Heel simpel en superlekker om te eten. Wil je meer pesto-recepten? Neem dan eens een kijkje bij de volgende recepten:

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Recente Berichten