• Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven
Seizoenseten
No Result
View All Result
  • Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven
No Result
View All Result
Seizoenseten
No Result
View All Result

Home » Blog » Pesto eggs maken: snel, lekker en perfect voor ontbijt of lunch

Pesto eggs maken: snel, lekker en perfect voor ontbijt of lunch

by seizoenseten
10 maart 2025
in Winter recepten
0
0
Pesto eggs in pan

Zonder Deksel

0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Normaal gesproken ben ik niet zo van de voedseltrends, maar de Pesto Eggs zag er zo simpel en lekker uit dat ik deze niet langs me heel wilde laten gaan en gelukkig heb ik dat niet gedaan!

Als je Seizoenseten vaker bezoekt, weet je dat we dol zijn op pesto. En dat is niet zonder reden: pesto (of een variant daarop) kun je maken met allerlei groene bladgroenten en kruiden. Hierdoor kun je met één basisrecept talloze gerechten maken, waaronder deze verrukkelijke pesto-eieren.

Pesto eggs in pan

Pesto-eieren zijn in een handomdraai gemaakt en je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Daarom zijn ze perfect als snel en hartig ontbijt of lunch! Wil je het extra speciaal maken? Voeg dan bijvoorbeeld desembrood, chilivlokken, kaas, zalm of tomaat toe.

Bij Seizoenseten halen we onze ingrediënten waar mogelijk dicht bij huis. Daarom kiezen we in dit recept voor zelfgemaakte pesto, verse eieren en desembrood.

Pesto eggs doorbakken

Recept: Pesto Eggs

Leer hoe je deze smaakvolle pesto eieren maakt met dit mega eenvoudige recept. Ideaal als een snel ontbijt of een voedzame lunch!

Ingrediënten

  • 1 tl zelfgemaakte pesto of pesto uit een potje

  • 2 eieren 

  • 2 sneetjes desembrood (optioneel)

  • Optioneel: chilivlokken, kaas, zalm of tomaat

Benodigdheden

  • Koekenpan

  • Spatel

  • Optioneel: deksel

Bereidingswijze

Stap 1

Schep een theelepel pesto in een koekenpan en zet het vuur op middelhoog. Laat de pesto langzaam opwarmen.

Stap 2

Als de pesto wat vloeibaarder wordt en begint te sissen, verdeel je deze gelijkmatig over de pan door de pan lichtjes te kantelen.

Stap 3

Breek de twee eieren bovenop de pesto. Wil je zachtere eieren? Dek de pan dan af met een deksel. Zo worden de eieren gestoomd. Liever spiegeleieren met een zachte dooier? Laat de deksel eraf.

spiegel ei
Zonder Deksel
gebakken met deksel en met chilivlokken
Met Deksel
doorbakken en omgedraaid
Eieren Omdraaien

Stap 4

Bak de eieren tot de randen stevig zijn en de dooier nog lichtjes trilt. Haal de eieren voorzichtig uit de pan met een spatel en serveer ze eventueel met desembrood.

Optionele Stap

Voeg wat chilivlokken toe voor wat extra pit of serveer de eieren met kaas, zalm of tomaat voor extra smaak.

1 el Pesto in zwarte pan
pesto in pan gesmolten
Pesto eggs in pan
Pesto eieren in pan
Pesto eieren doorbakken
Pesto eggs doorbakken

Meer recepten zoals Pesto Eggs bij Seizoenseten

Dit was het recept. Heel simpel om te bakken en lekker om te eten. Wil je meer pestorecepten? Neem dan eens een kijkje bij de volgende recepten:

  • Vegetarische Pasta Pesto met Burrata
  • Tosti Caprese met Pesto, Tomaat en Mozzarella
  • Pasta Pesto met Koningsoesterzwam
  • Zelfgemaakte Pesto met Rucola en Walnoot
  • Zelfgemaakte Pesto
  • Vegetarisch Orzo Recept

Dit artikel bevat affiliatelinks. Door via deze links producten aan te schaffen, steun je ons werk zonder dat het jou extra kost.

Tags: pestoRecepten
Previous Post

Snel en Makkelijk Teriyakisaus Maken

Next Post

Geroosterde Aardpeer Uit De Oven

seizoenseten

seizoenseten

Hallo, ik ben Bernadette, de beheerder achter Seizoenseten, een website toegewijd aan seizoensgebonden eten. Door een diepe passie voor koken en een groeiend besef van de impact op het milieu, ben ik aan het ontdekken en delen wat je van seizoensgebonden eten en koken kan verwachten. Elk recept op Seizoenseten is gemaakt met liefde voor de natuur en het milieu. Hiermee wil ik graag anderen inspireren om ook te kiezen voor duurzame voedselopties. Samen kunnen we met kleine stapjes positieve verandering teweegbrengen.

Next Post
Aardpeer Geroosterd in de oven

Geroosterde Aardpeer Uit De Oven

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Newsletter

Popular

  • Amsterdamse uien inmaken

    Amsterdamse Uien Inmaken

    113 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Aardbeiencompote maken + 5 manieren om het te gebruiken

    8 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Koolrabi inmaken

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Beginnen met koken: palmkool (cavolo nero) bereiden

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Koningsoesterzwam bakken

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Pastinaaksoep met Prei

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Privacybeleid
  • Over Seizoenseten
  • Contact
  • Pinterest
Stuur ons een e-mail: seizoenseten@gmail.com

© 2024 Seizoenseten

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Home
  • Basisrecepten & Tips
  • Groenten & Fruit kalender
  • Seizoensrecepten
    • Winter recepten
    • Lente recepten
    • Zomer recepten
    • Herfstrecepten
  • Duurzaam leven

© 2024 Seizoenseten